SLİDE İÇERİK
Üyelerden Haberler

HASİAD ÜÇÜNCÜ HAVAALANI İÇİN ÜRETECEK

HASIAD Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Bozdag ve yönetim kurulu üyeleri dünyanin en büyük havalimani projesini gerçeklestiren IGA'nin santiye ve yönetim merkezini ziyaret etti. Özellikle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in havaalanini gezerken, “Yerli üreticilerle çalisin” ifadesinden hareketle ziyarette HASIAD'in proje içinde aktif olarak alabilecegi rol masaya yatirildi. 

Hadimköy Arnavutköy Sanayici ve Isadamlari Dernegi (HASIAD) Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Bozdag ve yönetim kurulu üyeleri dünyanin en büyük havalimani projesini gerçeklestiren IGA Havalimani Isletmesi A.S.'nin santiye ve yönetim merkezini ziyaret etti.  IGA Satin Alma ve Lojistik Direktörü Mustafa Ceylan ve IGA BIM Koordinatörü Irfan Gündüz, Hüseyin Bozdag ve HASIAD yönetim kurulu üyelerine genisletilmis brifing verdi ve sahada bilgi paylasiminda bulundu. IGA BIM Koordinatörü Irfan Gündüz havaalni insaati konusunda çok genis bir sunum yapti. Sunumda insaat alanin da yapilan çalismalar hakkinda ayrintili detaylar öne çikti. Yapilan havaalanin genel durumu, zamanin darligi konusunda nasil bir çalisma yöntemi sagladiklarini, alanda yapilan insaat çalismalarinin nasil olacagi gibi konular ele alindi. Daha sonra söz alan IGA Satin Alma ve Lojistik Direktörü Mustafa Ceylan HASIAD yönetim kurulunun ziyaretinden mutlu olduklarini, en yakin bölge sanayicileri olan HASIAD üyeleriyle çalismak istediklerini dile getirdi. Daha sonra Ceylan ,satin alma süreçlerinin nasil bir yol izlediklerini, hangi kriterlere baktiklarini ve ne gibi konularda çalisma yaptiklarini söyledi. Özellikle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in havaalani insaatinda yerli mal kullanilmasi ve yerli üreticilerle çalisilmasi gerektiginin altini çizen Ceylan, sirket ortaklarinin da bu konu da titiz davrandiklarini, tercihlerinde yerli üreticilere öncelik tanidiklarini belirtti. 

TASARIM VE ÜRETIM ALTYAPISI GÜÇLÜ

HASIAD ile ortaklasa hareket etmek için öncelikli olarak satin alma süreçlerinde IGA'yla elektronik ortamda bir platform olusturulmasi konusunda sözlü mutabakat saglandi ve HASIAD üyelerinin sektörel gruplar halinde firma bilgilerinin paylasildigi IGA satin alma listesinin elektronik ortamda paylasilmasina karar verildi. Ardindan söz alan HASIAD Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Bozdag, öncelikle bu toplantinin gerçeklesmesinde IGA Satin Alma ve Lojistik Direktörü Mustafa Ceylan ve IGA BIM Koordinatörü Irfan Gündüz'e tesekkür ederek konuyla ilgili sunlari söyledi: “Bölgemiz de 580'e yakin firma var. Bunlarin içinde ilk binde 80'e yakin firmamiz bulunuyor. Ilk 500'de sekiz firmamiz var. Dolayisiyla bölge genelinde 70 bin kisi çalisiyor. Sizlerle beraber bu bölgeye baktigimizda 180 bin kisi istihdam edilecek. 2023’e kadar bizde de 120 bin çalisan olacak. Yani birbirimizle etle  kemik  gibiyiz, ayrilamayiz. Biraz önce Ferrari’nin tasarimini gördüm. Ferrari’nin bugün kumaslarini bizim Hadimköy’deki sanayicimiz üretiyor. Bazi arkadaslarimiz var dünyaya koltuk, mobilya aksami üretiyor. Diger yandan Ali Bakaner dünyanin profilini üretiyor. Bu potansiyeli daha verimli kilmak amaciyla bundan sonra hep sizinle iç içe olucagiz. Hatta geçen gün ekipten Sema Berber arayarak Hadimköy’den bize acilen  ankrajci lazim dedi ve bulduk, gönderdik. Insallah bir faydasi olmustur. Kisacasi bizde tasarim ve üretime dayali ciddi bir potansiyelle teknolojik altyapi var.”  

TARIHE TANIK OLDULAR 

Yönetim kurullarinda özel üretimleri yapabilecek potansiyelde isletmeler de olduguna isaret eden Baskan Bozdag, “Eger özel bir üretim isteniliyorsa teknik bir resim gönderilsin, biz özel üretim de yapariz. Özellikle Cumhurbaskani'mizin buraya gelip, yerli üreticilerle çalisilmasini söylemesi bizi oldukça heveslendirdi” bilgisini verdi. Toplantinin ardindan havalimanin insaat alanini gezildi. Böyle bir tarihe taniklik eden HASIAD yönetim kurulu dünyanin en büyük havalimaninin insaat sürecini yakindan izleme firsatini buldu. 

HASIAD Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Bozdag ve ekibi üçüncü havaalani insaatini gezerek, IGA yöneticileriyle birlikte proje için neler üretebileceklerini degerlendirdi.

 




Degerli HASIAD Üyeleri;

27 Mart 2014  tarihinde yapilan genel kurulda sizlerin teveccühleri ile bu göreve seçilmis ve aldigimiz HASIAD bayragini daha iyi yerlere getirebilmeyi hedeflemistik. Yeni yönetim kurulu olarak yola baslarken HASIAD ismininin daima olumlu sekilde gündemde kalmasini  ve dernegimizin bölgemizin saygin sivil toplum kuruluslarindan birisi olmasini saglamak ana hedeflerimizdi.

Görev yaptigimiz iki yil boyunca degisen ve zor sartlarda degiserek , büyüyerek ve sayginligini arttirarak dernegimizi daha iyi yerlere getirmeye çalistik.

Yönetim Kurulumuz iki yillik çalisma dönemi içersinde 90 adet Yönetim Kurulu toplantisi yaparak çesitli kararlar almis, projeler üretmis, bunlarin uygulamalarini takip etmis ve asagida belirtilen hizmetler üretilmistir.

Iki yillik süreçte Dernegimizden  yeni üye aramiza katilmistir. Su an 124 üyesi olan bir dernek olarak çalismalarimiza devam ediyoruz.

Önümüzdeki dönemde yeni olusumlarla HASIAD’in bölgede daha etkin bir Sivil Toplum Kurulusu olmasi nedeniyle üye sayimizin arttirilmasi yönünde çalismalarimiz devam edecektir.

Iki yil içinde firma ziyaretinde bulunarak sorunlari dinledik, fikir alisverislerinde bulunduk, isletmeleri gezdik, yeni firmalarla tanistik.

Göreve gelir gelmez Yeni Yönetim Kurulumuzu tanitmak, sorunlarimizi anlatmak ve bu dönem ki projelerimiz hakkinda bilgiler vermek amaciyla sirasiyla idari olarak bagli oldugumuz, Arnavutköy Kaymakami Sn Fikret Dayioglu’nu, Arnavutköy Belediye Baskani A.Hasim Baltaci  makamlarinda  ziyaret ettik.


Devamı...

Duyurular Tüm Duyurular...

Maske Dağıtımı Hakkında Bilgilendirme

 
Değerli Meclis Üyelerimiz

İstanbul’daki işletmelerin maske ihtiyacının bir bölümü dün akşam Ankara’dan İstanbul Valiliğine gönderilmiştir. Dağıtım, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından koordine edilmektedir. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüzün talebi ile bugün Odamızca üyelerimize duyuru yapılarak talep toplanmaya başlanmıştır. Gelen talepler Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne iletilmektedir.
Maske ihtiyacınızı aşağıdaki bağlantıdan Odamıza iletebillirsiniz.

Saygılarımızla

Haktan Akın
Genel Sekreter

https://form.jotform.com/201072307833952

Sokağa Çıkma Yasağında İzin Süreçleri Hakkında Bilgilendirme

 Değerli Meclis Üyelerimiz,

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Odamıza bugün gelen yazıda; sokağa çıkma yasağı genelgesi kapsamında yer almadığı halde, ihracat bağlantı ve taahhüdü olan firmalar, faaliyetlerine ara vermeleri durumunda büyük zarar oluşturacak imalat sanayi firmaları ile faaliyetlerine devam eden sektörlere girdi ve hammadde sağlayan firmaların sokağa çıkma yasağı olan günlerde faaliyetlerine devam edebilmeleri için, İstanbul Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün stmistanbulil@sanayi.gov.tr adresine elektronik ortamda müracaat etmeleri gerektiği belirtilmektedir.
Başvuruda; müracaat dilekçesi, sanayi sicil belgeleri ile ihracat siparişlerini gösterir herhangi bir belgenin (sipariş mektubu, sözleşme, proforma fatura vb) belirtilen e-posta adresine elektronik olarak gönderilmesi gerekmektedir.
Başvurular İstanbul Valiliği tarafından değerlendirilecektir
Saygılarımızla,

Haktan Akın
Genel Sekreter