SLİDE İÇERİK
Üyelerden Haberler

HASİAD, Balkanlar’da atağa geçti

10-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında İSİFED’in önderliğinde, ESİDER, BEYSİAD ve HASİAD yöneticileriyle üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Kosova,  Üsküp, Ohlid ve Tiran’a düzenlenen organizasyon kapsamında Balkan ülkelerinin yatırım olanakları, pazar bilgileri ve tüketici alışkanlıkları araştırıldı.

10 –13 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (İSİFED) Kosova, Arnavutluk Tiran, Makedonya Üsküp ve Ohlid’e ticari bir heyetle önemli bir gezi düzenledi. Organizasyonun ev sahipliğini İSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ömeroğlu yaptı. Geziye İSİFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Esenyurt Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Torolsan, İSİFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Hadımköy Arnavutköy Sanayici ve İş Adamları Derneği (HASİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eren, İSİFED Yönetim Kurulu Üyesi ve BEYSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Şahin, İSİFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Beylikdüzü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEYSİAD) Üyesi Memduh Uz, ESİDER Yönetim Kurulu Üyesi Turan İşcan, ESİDER Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özata, ESİDER Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Soyöz, ESİDER Üyesi Vedat Çelik ve ESİDER Üyesi Saniye Mert de katıldı. 

 
İSİFED, DEĞİŞİME ÖNCÜLÜK YAPACAK

İSİFED’in düzenlediği bu organizasyonda temel amaç Balkan ülkelerindeki resmi kurumlarla görüşerek karşılıklı ticareti geliştirmek, Türkiye’nin katma değerli ihracatını artırmak ve beraberinde ülkemizin istihdam ihtiyacına zamanında yanıt vererek işsizliğe çözüm üretmek. Geziye, birlik ve dernek yöneticilerinin yanı sıra üyelerin de yoğun ilgisi söz konusuydu. Organizasyon kapsamında ülkelerin iş yapma yöntemleri, tüketici alışkanlıkları, yatırımlar için verilen teşvikler ve alternatif üretim biçimleri araştırıldı. 

Organizasyonun birinci gününde Kosova, ikinci gününde Makedonya Üsküp, üçüncü günde Ohlit ve dördüncü gününde ise Arnavutluk Tiran’ı ziyaret eden ve burada bir yandan resmi kurumlarla görüşen diğer yandan da bölgede yatırımların nabzını elinde tutmak için önemli ilişkiler kuran heyet, Balkan ülkelerinin Türkiye ile ticaretini geliştirmeye ve yaşanılacak değişime öncülük yapmaya kararlı. 


TÜRK HEYETİ YATIRIMA DAVET EDİLDİ

Türk heyeti ziyaretlerini T.C. Makedonya Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’ın verdiği resepsiyonda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kosova Türk Bakanı Beycan İlyas, Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu ile görüşme fırsatı yakaladı. Yapılan temaslarda bu üç ülkede yaşayan soydaşlarımız ve Arnavut dostlarımızın Türk iş adamlarına son derece yakın olduğu, Türkiye ile işbirliği için büyük ilgi ve imkanlar bulunduğu tespit edildi. Balkan ülkelerindeki Türk dostları, İSİFED’in önderliğindeki sanayici heyetine, “Buralara misafir, yatırımcı, iş adamı olarak gelin, bizleri yalnız bırakmayın” şeklinde sıcak yaklaşımında bulundu. 

 

GEZİYE EŞLER DE KATILDI

İSİFED önderliğinde, ESİDER, HASİAD ve BEYSİAD üyelerinin yoğun katılım ve desteğiyle düzenlenen gezide Türk sivil toplum kuruluşları önderleri ve sanayicilerinin temel amacı Balkan ülkeleriyle ticareti geliştirirken Türkiye ekonomisine değer katacak nitelikteki ihracatın artırılmasına katkı sağlayabilmek. İSİFED önderliğinde düzenlenen bu organizasyonda öne çıkan bir başka ayrıntı da Türk iş adamlarının geziye eşleriyle katılmaları. Burada amaç eşlerin de yurtdışı gezilerine katılmaları birbirleriyle tanışıp kaynaşmaları ve yurtdışında ne yaptıklarını görmelerini sağlamak. Bu bağlamda organizasyon süresince eşlere iş adamlarının dışında ayrı bir program düzenlendi ve bu ülkelerdeki turistik anlamdaki potansiyeli görmeleri sağlandı. Böylece eşler de hem tarihi ve turistik yerleri gezde hem de yatırım olanakları hakkında bilgi edindi.  

 

KOSOVA SANAYİSİ MERCEK ALTINA ALINDI

Türk iş adamlarının ilk durağı Kosova oldu ve burada iki görüşme gerçekleştirildi. İlk görüşme Emerald Otel’de Kosova İş Adamları Derneği Başkanı Nuhi Mazrek ‘in ev sahipliğinde yapıldı. Karşılıklı iki heyet Kosova ile yapılacak ticari atılımların neler olabileceğini masaya yatırdı. Ülkede gerçekleştirilecek yatırım olanaklarından ihracatta atılması gereken adımlara kadar bir dizi ayrıntı ele alındı. Özellikle Kosova’nın genel pazar yapısı, pazarın ihtiyacı olan ürünler ve tüketici alışkanlıkları değerlendirildi. Böylece Kosova’da farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş adamları İSİFED heyetiyle önemli ticari bağlantılar kurma şansını yakaladılar. Oldukça verimli geçen bu toplantıdan iki taraf da memnun oldu.


“TÜRKİYE’NİN GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNE KOSOVA’NIN İHTİYACI VAR

Görüşmeler kapsamında ilk olarak konuşan Kosova İş Adamları Derneği Başkanı Nuhi Mazrek İSİFED heyetini Kosova’da ağırlamaktan çok mutlu olduklarını, gelip kendilerini ziyaret etmelerinin son derece önemli olduğunu söyledi. Kosova’nın yeni ve gelişmekte olan bir ülke olduğunu belirten Başkan Nuhi Mazrek Türkiye’nin her alanda gelişmişlik düzeyine, bilgi birikimine Kosova’nın ihtiyacı olduğunu kaydetti. Başkan Nuhi Mazrek bu bağlamda ziyareti önemsediklerini ve İSİFED gibi İstanbul sanayisine yön veren bir federasyonun ve derneklerini ziyaretlerinden mutluluk duyduklarına işaret etti.

Başkan Nuhi Mazrek, “Kosova sanayisi her geçen gün kendini geliştirerek yeniliyor. Savaştan çıkmış ve yeni bir ülke olarak kısa zamanda iyi bir yol kat ettik. Derneğimiz farklı sektörlerden üyelere sahip 2010 yılında kurulan bir sivil toplum kuruluşu. Amacımız da Kosova iş dünyasını bir arada tutmak ve dünyayla entegre olmasını sağlamak. Bu bazda payımıza düşeni koşulsuz yerine getireceğimizi ve Türk sanayicisiyle işbirliklerimizin bizi geleceğe taşıyacağına yürekten inanıyorum” dedi.

 

“İŞBİRLİĞİMİZİ DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ” 

İSİFED Başkanı Muammer Ömeroğlu ise yaptığı konuşmada Kosovalı iş adamlarının davetin dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Başkan Ömeroğlu, “İSİFED heyeti olarak Kosova’yı tanımak, işbirlikleri yapmak ve yatırım olanaklarını araştırmak için geldik. İSİFED sekiz dernekten oluşan bin 200 üyeye sahip bir federasyon. Her sektörden üyelerimiz bulunuyor. Buraya da farklı sektörlerden oluşan bir heyetle geldik. Sadece burada olan firmalarımızla değil, tüm üyelerimizle karşılıklı ticareti geliştirmek adına bilgi aktaracağız. Dolayısıyla İstanbul firmalarıyla iş yapmak isteyen Kosovalı iş adamlarımıza her türlü desteğe açığız. İstediğiniz noktaya ulaştırırız. Bizim için önemli olan iki ülke arasındaki ticarete katkı sağlamak. Kosava ile geçmişten gelen hem kültürel hem de dostluğumuz var. Amacımız bunu daha ileriye taşıyabilmek. Sizlere ve üyelerimize nasıl katkı sağlayacağımızı belirlemek üzere bu ikili görüşmeleri ve ziyaretleri yenilemek ve geliştirmek hepimizin aslı görevi olmalı. Sizlere tekrar bizi ağırladığınız ve davet ettiğiniz için teşekkür ederim. İnşallah bu ikili görüşmelerden her iki tarafta bir sonuç sağlar ve ülke ekonomilerimize katkı sağlarız” ifadesini kullandı.

 

“DİNAMİK ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ”

Başkan Ömeroğlu Kosova’da değişen Pazar dinamiklerini yakından araştırdıklarını, bu nedenle de karşılıklı ticaret ve yatırımlarda bu dinamiklere önem verdiklerini söyledi. Ömeroğlu, “Heyetimizin en belirgin özelliği kendi ticaret anlayışımızla pazarın ihtiyaçlarını karşılarken, o ülkenin tüketici alışkanlıklarından pazarın genel dinamiklerine kadar her ayrıntıyı dikkate alıyoruz. Böylece üretim ve pazarlama modellerimizi bu veriler doğrultusunda şekillendirerek dinamik çözümler üretiyoruz. Başta Türk sanayicisi beraberinde İSİFED heyeti olarak karşılıklı kazanımlarımızın daha bilimsel verilerle devam edeceğine inanıyor ve bu bağlamda atılması gereken her adımı atacağımızı bilmenizi istiyorum” vurgusunu yaptı.  

 

 “DOST TÜRKİYE’NİN TİCARİ ELÇİLERİYİZ” 

ESİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Torolsan da üyeleri adına konukseverliliklerine dolayı teşekkür etti. Esenyurt çevresinde 3 bin sanayi kuruluşu ve 30 bin ticari şirketin olduğunu söyleyen Başkan Torolsan, “Biz sektörleri temsilen görüşebiliriz ve sizin ihtiyacınız olan kurumlarla dernek olarak irtibat kurmanızı sağlarız. Bizi bir anlamda dost Türkiye’nin ticari elçileri olarak kabul edebilirisiniz. Bizler işbirliğimizi kararlı bir şekilde sürdürebilirsek inanıyorum ki karşılıklı olarak ticaretteki çıtayı da yukarılara taşımayı başarabiliriz. Bununla birlikte iletişim içinde olduğumuz her alanda bilgi alışverişini sağlayabilir, yeni yatırım olanaklarını hayata geçirebiliriz. Türkiye gelişmiş sanayisi ve köklü demokrasisiyle her zaman Kosovalı iş adamı ve sanayicisinin yanında olmaya devam edecek. Burada önemli olan ‘kazan-kazan’ yaklaşımımız. Bizler aynı duyarlılıkla devam ettiğimiz sürece karşılıklı kazanımlarımız da artmaya devam edecek” açıklamasını yaptı. 

 

FİRMALAR ÜRETİM ALANLARINI ANLATTI

Konuşmaların ardından üretim modellerini ve firmalarını anlatma fırsatı yakalayan heyet üyeleri önemli işbirliklerini hayata geçirme fırsatı yakaladı. Karşılıklı olarak yapılması gerekenlerin ele alındığı ikili iş görüşmelere son derece verimli geçti. 

Daha sonra İSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ömeroğlu Kosova İş Adamları Derneği Başkanı Nuhi Mazrek ‘ya işbirliklerinden memnun kaldıklarını ifade etmek amayla bir teşekkür plaketi verdi. 


RESMİ GÖRÜŞMELER VERİMLİ GEÇTİ

Bu görüşmelerin ardından resmi temaslar için toplantı salonuna geçildi. İSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ömeroğlu, İSİFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ESİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Torolsan, İSİFED Yönetim Kurulu Üyesi ve HASİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eren, İSİFED Yönetim Kurulu Üyesi ve BEYSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Şahin, İSİFED Yönetim Kurulu Üyesi ve BEYSİAD Üyesi Memduh Uz, ESİDER Yönetim Kurulu Üyesi Turan İşcan, ESİDER Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özata, ESİDER Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Soyöz, ESİDER Üyesi Vedat Çelik ve ESİDER Üyesi Saniye Mert de resmi görüşmeleri yapmak amacıyla toplantıya katıldı. 


İŞBİRLİĞİ KONULARI ELE ALINDI

Organizasyonun ikinci ayağında Kosova’da Alliance of Kosovar Businesses (AKB) Başkan Dr. Agim Shahini ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelindi. Türk heyeti burada ekonomik yatırımlar, teşvik imkanları, iki ülkenin işbirliği konularını karşılıklı olarak değerlendirdi. Toplantıda, Kosova sanayisinin genel yapısıyla ilgili bilgi alan heyet, ülkedeki yatırım alanları ve iş birliklerini araştırdı. Ardından yemeğe geçen İSİFED önderliğindeki heyete Kosova Ticari Ataşesi ……………. de katıldı. Yemekte, Kosova hakkında ticari ve yaşamsal olarak nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan ateşe, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’nın Kosova’ya iş ve yatırım yapan firmalara ne tür destekler verdiği bilgisini paylaştı. 

 

RESEPSİYON KISA BİR MOLA OLDU 

İSİFED’in ev sahipliğinde ESİDER, HASİAD ve BEYSİAD’ın katılımlarıyla düzenlenen heyetin dördüncü ayağını Makedonya Üsküp oluşturdu. Üsküp’te düzenlenen Türk filmleri haftası resepsiyonuna katılan Türk sanayici ve iş adamları heyetini Makedonya Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu karşıladı. Heyet, Makedonya hakkında kısa bilgiler aldı. 


B2B ANLAŞMASI İMZALANDI

Gezinin beşinci ayağında Makedonya Üsküp Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Alexsandar Zarkov ile Ticaret Köprüsü Protokolü yapıldı. Ekonomi Bakanlığı yetkilileri istihdam ve teşvikleri bilgi toplantısı sonrasında B2B görüşmeleri kapsamında hem Makedonya ile ilgili ticari bilgiler alındı hem de ticaret köprüsü anlaşmaları imzalandı. kalitesinin yükselmesi, ödeme ve teslimat sıkıntılarının giderilmesi amaçlanıyor. Ayrıca daha düşük fiyatlı ve kaliteli ürünlerin pazara girmesi üreticiler arasında rekabetin artmasına ve tüm ticari işlemlerin maliyetinin düşmesine neden oluyor. Bu sayede üretici ve tüketiciler, özellikle KOBİ’ler geleneksel ticaret engelleri olan pazara uzaklık, bilgi eksikliği ve talebe uygun üretim yapılamayışı gibi dezavantajlardan kurtulma olanağı yakalayabilecek. Böylece B2B dahilinde Türk firmaları daha iyi müşteri tatmini ve desteği sağlayabilecek, yeni ürün ve hizmetlerini pazara hızla sunabilecek. Ayrıca işletim ve üretim maliyetleri düşecek, servis ağı genişletecek, stok giderleri düşecek.


YATIRIM VE TEŞVİKLER MASAYA YATIRILDI

Organizasyon boyunca çeşitli iş görüşmeleri ve kültürel etkinliklere katılan heyet, Makedonya Türk Ticaret Odası (MATTO) Başkanı ve Fahri Konsolos Aydovan Ademoski, Üsküp Ticaret Müşaviri Bünyamin Kutlu, TAV Yönetim Kurulu Üyesi Alper Tunga Ersoy, Cevahir Holding Yönetim Kurulu Üyesi Eser Cevahir ve oda üyeleri İSİFED heyetine ekonomik teşvikler ve destekler hakkında bilgi verdi. Makedonya’da yatırımları bulunan Türk iş adamları ve ateşe ülke hakkında özel bilgiler paylaştı. İSİFED’in düzenlediği heyete Balkan ülkelerine yatırım yapmaları hallinde her konuda destek olunacağının belirtildiği toplantıda, Türk iş adamları bölgeye yatırım yapmaları için davet edildi. Ayrıca bölgenin yatırım için ideal fırsatlar barındırdığı dile getirildi. 


ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN OKULU ZİYARET EDİLDİ

Mustafa Kemal Atatürk’ün mezun olduğu Makedonya Manastır Askeri Okulu’nu ziyaret eden heyet için okul 22.00'de ziyarete açıldı. Okul, Atatürk’ün 16 yaşında gelip askeri eğitimini aldığı manastır. Atatürk’ün üç yıl eğitim aldığı bu okul, daha sonra Atatürk Müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İSİFED Başkanı Muammer Ömeroğlu ve ESİDER Başkanı Fevzi Torolsan burada son olarak anı defterinde ziyaretle ilgili duygularını paylaştılar. Heyet, daha sonra Ohri şehrinde dinlenmek için mola verdi ve şehrin tarihi yerlerini gezdi.


BÖLGELER ARASI İŞBİRLİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ 

Türk iş adamları ve sanayicilerinden oluşan heyet İSİFED önderliğinde son olarak Tiran Ticaret Ataşesi Halis Kaya, Arnavut Türk İş Konseyi Başkanı Dr. Erion Çerekja, BKT Bank Genel Müdürü Aydın Argin ile bir araya gelerek Tiran'da yatırım ve teşvikler hakkında bilgi aldılar. Bölgenin krom, nikel, bakır, boksit, fosforit, az miktarda da petrol ve kömür dahil olmak üzere yeraltı kaynakları oldukça zengin. Arnavutluk’ta demokratik rejime geçişle birlikte, Türkiye ile ikili ilişkilerin örnek düzeyde geliştiği, buna paralel olarak, iki ülkenin bölgesel sorunlar konusunda da görüş birliği içinde olduğu ve uluslararası kuruluşlarda dayanışma içinde bulunduğu söylenebilir. Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ticaretin hacmi izlendiğinde, mevcut dış ticaret hacminin, var olan potansiyele kıyasla oldukça düşük düzeyde seyrettiğini ifade etmek mümkün. Türkiye- Arnavutluk ticareti son yıllarda giderek artarken ticaret hacmi en yüksek seviyesine 2011 yılında 396,6 milyon dolar ile ulaştı. 2012 yılında ise hem ihracatımızın hem de ithalatımızın azalması nedeniyle iki ülke arasındaki ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 11 azalarak 355 milyon dolara geriledi. 2015 yılında iki ülke arasındaki dış ticaret hacmi 337 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu nedenle başta ülkenin başkenti Tiran ile karşılıklı ticareti artırmak amacıyla yola çıkan İSİFED önderliğinde ESİDER, HASİAD ve BEYSİAD’ın önemli katılımlarıyla gerçekleştirilen organizasyon son derece verimli geçti, Türkiye ile olan ticaretin geliştirilmesi için alternatif yöntemler ele alındı.




Degerli HASIAD Üyeleri;

27 Mart 2014  tarihinde yapilan genel kurulda sizlerin teveccühleri ile bu göreve seçilmis ve aldigimiz HASIAD bayragini daha iyi yerlere getirebilmeyi hedeflemistik. Yeni yönetim kurulu olarak yola baslarken HASIAD ismininin daima olumlu sekilde gündemde kalmasini  ve dernegimizin bölgemizin saygin sivil toplum kuruluslarindan birisi olmasini saglamak ana hedeflerimizdi.

Görev yaptigimiz iki yil boyunca degisen ve zor sartlarda degiserek , büyüyerek ve sayginligini arttirarak dernegimizi daha iyi yerlere getirmeye çalistik.

Yönetim Kurulumuz iki yillik çalisma dönemi içersinde 90 adet Yönetim Kurulu toplantisi yaparak çesitli kararlar almis, projeler üretmis, bunlarin uygulamalarini takip etmis ve asagida belirtilen hizmetler üretilmistir.

Iki yillik süreçte Dernegimizden  yeni üye aramiza katilmistir. Su an 124 üyesi olan bir dernek olarak çalismalarimiza devam ediyoruz.

Önümüzdeki dönemde yeni olusumlarla HASIAD’in bölgede daha etkin bir Sivil Toplum Kurulusu olmasi nedeniyle üye sayimizin arttirilmasi yönünde çalismalarimiz devam edecektir.

Iki yil içinde firma ziyaretinde bulunarak sorunlari dinledik, fikir alisverislerinde bulunduk, isletmeleri gezdik, yeni firmalarla tanistik.

Göreve gelir gelmez Yeni Yönetim Kurulumuzu tanitmak, sorunlarimizi anlatmak ve bu dönem ki projelerimiz hakkinda bilgiler vermek amaciyla sirasiyla idari olarak bagli oldugumuz, Arnavutköy Kaymakami Sn Fikret Dayioglu’nu, Arnavutköy Belediye Baskani A.Hasim Baltaci  makamlarinda  ziyaret ettik.


Devamı...

Duyurular Tüm Duyurular...

Maske Dağıtımı Hakkında Bilgilendirme

 
Değerli Meclis Üyelerimiz

İstanbul’daki işletmelerin maske ihtiyacının bir bölümü dün akşam Ankara’dan İstanbul Valiliğine gönderilmiştir. Dağıtım, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından koordine edilmektedir. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüzün talebi ile bugün Odamızca üyelerimize duyuru yapılarak talep toplanmaya başlanmıştır. Gelen talepler Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne iletilmektedir.
Maske ihtiyacınızı aşağıdaki bağlantıdan Odamıza iletebillirsiniz.

Saygılarımızla

Haktan Akın
Genel Sekreter

https://form.jotform.com/201072307833952

Sokağa Çıkma Yasağında İzin Süreçleri Hakkında Bilgilendirme

 Değerli Meclis Üyelerimiz,

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Odamıza bugün gelen yazıda; sokağa çıkma yasağı genelgesi kapsamında yer almadığı halde, ihracat bağlantı ve taahhüdü olan firmalar, faaliyetlerine ara vermeleri durumunda büyük zarar oluşturacak imalat sanayi firmaları ile faaliyetlerine devam eden sektörlere girdi ve hammadde sağlayan firmaların sokağa çıkma yasağı olan günlerde faaliyetlerine devam edebilmeleri için, İstanbul Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün stmistanbulil@sanayi.gov.tr adresine elektronik ortamda müracaat etmeleri gerektiği belirtilmektedir.
Başvuruda; müracaat dilekçesi, sanayi sicil belgeleri ile ihracat siparişlerini gösterir herhangi bir belgenin (sipariş mektubu, sözleşme, proforma fatura vb) belirtilen e-posta adresine elektronik olarak gönderilmesi gerekmektedir.
Başvurular İstanbul Valiliği tarafından değerlendirilecektir
Saygılarımızla,

Haktan Akın
Genel Sekreter